MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Australische bekerplant

Foto: Australische bekerplant

Groeit in 3 tuinen

Latijnse naam
Cephalotus follicularis
Hoogte
1 cm
Kleur
Winterhard
Neen
PH
Zuur
Vochtigheid
Nat
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend

Algemene omschrijving

Beschrijving: De Australische bekerplant is een vleesetende plant uit het zuidwesten van Australia. Het is een compacte, laaggroeiende plant met kleine, harige vallen die een soort valkuil vormen.

Verzorging: Geef deze plant alleen maar regenwater, gedestileerd water of gedemineraliseerd water. Ze verdraagt absoluut géén kalk !!  De temperatuur moet tussen de 5 en 32 graden Celsius liggen.

Gebruik alleen zuiver regenwater, gedemineraliseerd water of gedestilleerd water. Geef altijd water op de schotel. Giet geen water over de bekers. Dit leidt tot schimmelziektes en rot.

De plant is gevoelig voor de verhouding licht/vochtigheid. De combinatie van veel vochtigheid met weinig licht, leidt tot rot van de plant. Hoe meer licht, hoe meer water aan de plant gegeven kan worden. Krijgt de plant alleen kunstlicht, dan heeft de plant een vrij droge potgrond nodig.

De Australische bekerplant heeft veel licht nodig, de lichtbehoefte varieert tussen volle zon en gedeeltelijk gefilterde zon. Binnen moet de plant in de zon staan of onder een speciale lamp worden geplaatst.

Voeding: Geef vleesetende planten alleen levende insecten.