Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Randjesbloem 'Royal Red'

Aubrieta 'Royal Red'  • 

Foto: Randjesbloem 'Royal Red'

Populaire plant in rotstuinen. Deze plant bloeit in het voorjaar en vroege zomer. Direct na de bloei licht snoeien. Bodemsoort: zowel klei als zandgrond. pH: zowel zuur als kalkrijk. Bodemgesteldheid: neutraal tot vochtig.

Aubrieta of Blauwkussen is een groenblijvende plant met grijsgroen blad, die goed winterhard is. Er zijn veel verschillende hybriden, met verschillende kleuren en bloeitijden verkrijgbaar. De plant bloeit tussen april en juni.

Het plantje wordt ongeveer 15 cm hoog en kan breed uitgroeien. De plant komt het mooist tot zijn recht als er een flink aantal bij elkaar geplant worden. Er kan dan een fleurig groot bloementapijt ontstaan in het voorjaar.

Standplaats Aubrieta: Aubrieta staat graag op een zonnige en droge plek. Net geplante exemplaren hebben wel voldoende water nodig om aan te slaan. De plant staat graag op een kalkrijke en humusrijke zandgrond, die goed waterdoorlatend is. Het is een bodembedekker, die het goed doet in de rotstuin, over een muur, op een zonnige helling en vooraan in de border.

Bloei: Het is een langbloeiende plant die bloeit in het voorjaar, tussen april en juni. Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar, en enkele en gevulde bloemen.

Snoei en vermeerderen: Om de plant mooi compact te houden is het aan te raden om na de bloei flink terug te snoeien. Het snoeien stimuleert ook herbloei.

Eigenschappen

Hoogte
0 - 10 cm
Kleur
  •   
PH
Neutraal
Vochtigheid
Nat
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend