MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Kogeldistel 'Blue Glow'

Foto: Kogeldistel 'Blue Glow'

Groeit in 42 tuinen

Latijnse naam
Echinops bannaticus 'Blue Glow'
Hoogte
1 - 100 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Droog
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

De Echinops bannaticus 'Blue Glow', welke de Nederlandse naam Kogeldistel kent is een bossige, rechtop-gaande vaste plant met grijsgroen (licht behaard), geveerd blad. In de maanden juni, juli , augustus en september bloeit de Kogeldistel met prachtige bolvormige, lichtblauwe bloemen welke erg geliefd zijn onder de vlinders, bijen en hommels. Daarnaast zijn deze bloemen ook als snijbloemen te gebruiken.

Zeker wanneer de bloei aanbreekt, is het verstandig om de plantstengels aan een bamboestok vast te binden om te voorkomen dat de plant uit elkaar valt (topzwaar). Het best groeit de Echinops bannaticus 'Blue Glow' op een zonnige plek in de tuin en kan hierbij makkelijk een hoogte bereiken van zo'n 90 cm.

Om de bloeikracht te behouden wordt geadviseerd om de Kogeldistel na enkele jaren (± 3-4 jaar) te delen (scheuren), waarbij de tuinplant wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere delen (in september). Dit houdt de plant jong en vitaal. De Echinops bannaticus 'Blue Glow' leent zich perfect voor in een (vaste planten) border en is daarbij een goede, winterharde tuinplant.

Berichten over deze plant