Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Skimmia 'Magic marlot'

Foto: Skimmia 'Magic marlot'
Foto: Skimmia 'Magic marlot'
Foto: Skimmia 'Magic marlot'

Algemene omschrijving

De Skimmia japonica 'Magic Marlot' is een groenblijvende, opgaande, dichte heester. Geurende, lichtgroen met wit gestreept blad. In de herfst en de winter, eerst witte daarna verkleurend naar rode bloemknoppen, waaruit dichte trossen kleine, witte bloemen komen.

Vereisten

De Skimmia Japonica 'Magic marlot' houdt van vruchtbare, humusrijke grond. Indien dit niet het geval is, voeg dan wat tuinturf of potgrond aan het plantgat toe. Geef de Skimmia Japonica 'Magic marlot' voldoende water, maar zorg ervoor dat de plant niet te nat staat. Staat de Skimmia Japonica 'Magic marlot' in een pot, zorg er dan voor dat overtollig water via gaten in de bodem de pot kan verlaten. Zet de Skimmia Japonica 'Magic marlot' op een schaduwrijke plek. De plant verdraagt geen langdurige felle zon.

Onderhoud

Bemest de Skimmia Japonica 'Magic marlot' in de vroege zomer en het vroege najaar met een organische meststof zoals koemest korrels.

Bloeien

De Skimmia Japonica 'Magic marlot' is een schitterende plant met maar liefst drie bijzondere hoogtepunten per jaar.

Nadat de Skimmia Japonica 'Magic marlot' eerst in het najaar witte bloemknoppen laat zien, kleuren deze vervolgens prachtig diep rood. Tot slot geeft de Skimmia Japonica 'Magic marlot' in de periode maart/april kleine witte heerlijk geurende bloemetjes.

Snoeien

De Skimmia Japonica 'Magic marlot' is een relatief langzame groeier, dus het duurt enige jaren voordat het een forse struik is (na 10 jaar is hij ongeveer 50 cm hoog en 50 cm breed). Hij hoeft dus in principe niet gesnoeid te worden. Wel kunt u mooie takken van de Skimmia Japonica 'Magic marlot' afknippen en verwerken als decoratiegroen in boeketten en bloemstukken. Uitgebloeide bloemen verwijderen is niet vereist, deze vallen vanzelf uit de plant.

Eigenschappen

Variëteit van
Skimmia (algemeen) (Skimmia japonica)
Hoogte
10 - 50 cm
Kleur
  •   
  •   
  •   
Winterhard
Ja
PH
Zuur
Vochtigheid
Normaal
Licht
halfschaduw
Schaduw
Evergreen
Bladhoudend