Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Tulp 'Candy Club'

Tulipa 'Candy Club'

Foto: Tulp 'Candy Club'

Tulipa 'Candy Club' is een prachtige nieuwe tulp die meerdere bloemen per steel geeft. Per steel verschijnen wel tot 5 bloemen. De bloemen van deze meerbloemige tulp zijn wit met rode vlammen. Ca. 50cm hoog.
De bloemen van Tulipa 'Candy Club' zijn het eerste jaar na aanplant op hun mooist. De Tulipa 'Candy Club' groeit het best in losse, goed gedraineerde grond op een plekje in de volle zon, schaduw, of halfschaduw.
Zet de bollen in een plantgat dat drie keer zo diep is als de hoogte van de bol. Een bol van 5 cm komt dus in een gat van 15 cm te staan. De plantafstand van Tulipa 'Candy Club' is ongeveer 10 cm. Maak de aarde goed los en plant de bol met de punt omhoog en de wortels naar beneden. Vul het plantgat weer aan en loop niet meer over de grond. U kunt de bloembollen van de tulp 'Candy Club' per stuk planten met een schepje of speciale bollenplanter. Maak voor grotere oppervlakken een ruimer plantgat en plaats hier een aantal bollen in. Hoe meer bloembollen des te meer effect de bloemen geven. Plant in groepjes van minstens zes bollen, of verdeel zo'n 25 tot 50 bloembollen gelijkmatig over de border of een bloemperk.

Eigenschappen

Hoogte
1 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend