Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Skimmia 'Intense'

Skimmia japonica 'Intense'  • 

Foto: Skimmia 'Intense'

De Skimmia Intense® is een compleet nieuwe Skimmia.Het unieke van deze noviteit zijn de bloemknoppen deze verschijnen eind september aan de plant ze zijn bijna twee keer zo groot als de tot nu toe gangbare soort Rubella en veel intenser rood van kleur!

De Skimmia Intense® is een mannelijke plant die bloeit in het voorjaar en dan rijkelijk stuifmeel geeft. Dit kunt u zien aan de aanwezigheid van de gele meeldraden in de bloemetjes. Deze plant kunt u dus gebruiken om een vrouwelijke Skimmia te bestuiven.

Voorbeeld van een vrouwelijke soort uit de GOLD SERIES ® is:
Skimmia japonica ‘Obsbolwi’ OBSESSION ®
Skimmia japonica 'Whitebolwi' SENSATION®

Skimmia Intense® kunt u planten in een sierpot voor op terras of balkon maar natuurlijk ook in de tuin. Let u hierbij op de volgende punten. Een sierpot moet altijd voldoende gaten onderin hebben voor de afwatering. De Skimmia Intense® is een vochtminnende plant, echter mag geen natte voeten hebben want dan sterven de wortels af. Wat hierbij extra kan worden gedaan is het leggen van enkele potscherven of kleikorrels onderin de pot voordat u deze vult. Plant u de Skimmia Intense® rechtstreeks in de tuin zoek dan een plekje uit waar nooit water blijft staan.

De Skimmia Intense® is een zuurminnende plant. Gebruik daarom altijd extra tuinturf bij het planten. Dit heeft een lage PH waardoor de plant goed zal aanslaan. Gedurende het voorjaar kan de plant wat extra voeding gebruiken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld organische mestkorrels of oplosmeststof. Volg hierbij altijd de voorschriften op de verpakking op.

Omdat de Skimmia Intense® een schaduwplant is, is het belangrijk dat u een plek uitkiest waar de plant niet tussen elf uur ’s ochtends en 3 uur ’s middags in de volle zon staat.

Uw Skimmia Intense® hoeft niet gesnoeid te worden. Wordt de plant echter te groot, hij kan namelijk uiteindelijk wel tot een 75 centimeter hoog worden, dan kunt u de plant licht snoeien zodat u het volgend seizoen ook nog bloemenknoppen aan de plant zult hebben.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 70 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Zuur
Vochtigheid
Normaal
Licht
halfschaduw
Schaduw
Evergreen
Bladhoudend