Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Japans Bloedgras

Imperata cylindrica

Foto: Japans Bloedgras

  • Standplaats: volle zon
  • Grondsoort: goed doorlatende grond
  • Bloeiperiode: aug-sept.
  • Hoogte: 40-60 cm / Breedte 30 cm
  • Wintergroen: nee
  • Winterhard: wat vorstgevoelig

Wat kleur betreft is Imperata cylindrica eigenlijk uniek. In het late voorjaar als het gras uitloopt is de kleur niet echt bijzonder. De platte bladeren vertonen dan een zachtgroene kleur. In de loop van de zomer laat Imperata c. pas zijn ware aard zien. In deze periode verkleurt dit siergras, met name aan de uiteinden naar felrood. Voor het verkrijgen van een intense, rode kleur is het wel belangrijk dat de plant op een zonnige standplaats staat. Verder produceert Imperata cylindrica in de late zomer kleine, zilverachtige pluimpjes. In de winter sterft het gras langzaam af.

Imperata cylindrica (Japans bloedgras) snoeien. Mag in maart tot 10-20 cm boven de grond worden afgeknipt.
Dit siergras kun je het beste in april aanplanten. Kan zonder meer ook herplant worden. Het beste tijdstip voor dit karwei is april, wanneer de grond begint op te warmen.

Imperata cylindrica is wat vorstgevoelig. Wanneer je te maken hebt met matige tot strenge vorst is het dus raadzaam om het gras af te dekken. Breng rondom de voet van de plant een dikke laag afgevallen of stro aan.

Vermeerderen door delen. In april, als de eerste nieuwe scheuten zichtbaar zijn kan dit grassoort gedeeld worden. Delen gaat heel goed met een groot mes (keukenmes). Snijd de wortelkluit in 2 of 3 delen. Plant de gedeelde stukken waar je ze hebben wilt. Geef ze ruimschoots water.

Het siergras Imperata cylindrica kan goed gecombineerd worden met vaste planten als b.v. Sedum, Salvia nemorosa, maar ook met andere grassoorten zoals Stipa tenuissima.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 60 cm
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Droog
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend

In de webshop