Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Tulp 'Sweet Desire'

Tulipa 'Sweet Desire'

Foto: Tulp 'Sweet Desire'

Dubbelbloemige tulpen 'Sweet Desire'.
De bloemblaadjes zijn aan de buitenkant paarsroze met een groene vlam en in het midden van de bloem zijn de bloemblaadjes fris wit. De volle, dubbelbloemige bloemen van 'Sweet Desire' doen wel wat aan de bloemen van pioenrozen denken. De dik gevulde bloemen in prachtige kleuren, zijn werkelijk prachtig. Ze staan op stevige stelen. De gevulde bloemen blijven nog langer mooi dan die van enkelbloemige tulpen.
Groeihoogte: 30 - 40 cm

Zet de bollen in een plantgat dat drie keer zo diep is als de hoogte van de bol. Een bol van 5 cm komt dus in een gat van 15 cm te staan. De plantafstand van deze tulpensoort is ongeveer 10 cm. Maak de aarde goed los en plant de bol met de punt omhoog en de wortels naar beneden. Vul het plantgat weer aan en loop niet meer over de grond. U kunt de bloembollen per stuk planten met een schepje of speciale bollenplanter. Maak voor grotere oppervlakken een ruimer plantgat en plaats hier een aantal bollen in. Hoe meer bloembollen des te meer effect zullen de bloemen geven. Plant in groepjes van minstens zes bollen, of verdeel zo’n 25 tot 50 bloembollen gelijkmatig over de border of een bloemperk.

Tulpen in een pot: Deze tulpensoort groeit uitstekend in een bloempot of balkonbak. Zorg voor verse potgrond en leg een laag grind of hydrokorrels onderin de pot. Zet de bollen in een plantgat dat drie keer zo diep is als de hoogte van de bol. Een bol van 5 cm komt dus in een gat van 15 cm te staan. De plantafstand van deze tulpensoort in een pot is ongeveer 7 cm. Voor een kleurrijke vulling onder de tulpen kunt u bijvoorbeeld vergeet-me-nietjes of anemoontjes boven de tulpenbollen planten.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 40 cm
Kleur
  •   
  •   
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
halfschaduw