Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Tuinamaryllis 'Sonatini 'Eyecatcher'

Hippeastrum 'Sonatini 'Eyecatcher'  • 

Foto: Tuinamaryllis 'Sonatini 'Eyecatcher'

Eyecatcher ® is een koude resistent ras, die met een  kelkdiameter van 14cm, naar de normale amaryllis neigt.  Met zijn prachtig helder oranje rand en witte ster is dit een blikvanger.  Rijkbloeiend  met tot 8 kelken per steel.

Tuinbeplanting: Sonatini™ is uitstekend te gebruiken als tuinplant. De bollen kunnen vanaf begin april tot eind juli in een zonnige positie geplant worden. De bollen bloeien 6 tot 8 weken na het planten. Wilt u deze  overjarig laten staan is het aan te bevelen om voor eind mei te planten, daar de bollen dan voldoende reservevoedsel op kunnen bouwen voor het opvolgende jaar. Bij zeer droge perioden is beregenen gewenst. Tijdens het groeiseizoen kan men om de 6 weken met  kunstmest in de vorm van NPK 12-10-18 bijvoeden.

De planten gaan eind oktober in rust. U kunt de bollen dan rooien voor hergebruik of in de grond laten overwinteren. Dek ze dan met strenge vorst wel af met een laag turf of blad.

Slakken kunnen schade aan de bladeren veroorzaken waardoor de groei van de bollen afneemt. Strooi hiervoor slakkenkorrels. Bij zeer vochtig weer kunnen schimmels op het blad voorkomen. Gebruik hiertegen een algemene fungicide. Deze middelen zijn bij uw tuincentra te koop.

Potplant: Sonatini™ is jaarrond te gebruiken als potplant. Plant de bollen met 1/3 van de bol boven de grond. De potgrond moet goed doorlatend zijn. Een mengsel van turf en kokos is ideaal. Na het oppotten eenmalig water geven en dan twee weken droog houden. De grond kan beter te droog als te nat zijn. De beste opkweek temperatuur ligt tussen 16° C en 20° C. De bollen bloeien 6 tot 8 weken na planten. De plant kan veel licht verdragen. Na de bloei kunt u ze voor doorteelt  in de tuin in de volle zon planten. Bijvoeden met kunstmest is belangrijk. Het jaar erop heeft u er dan weer plezier van.

Patioplant: Plant drie á vijf bollen in een grote pot voor een ware show op uw patio. Behandeling zoals voor “Potplant”.

Een tip voor het jaar erop:  Teel de pot door tot eind oktober en laat dan in rust gaan. Om de 6 weken wat kunstmest geven. De pot bij 5-14°C droog wegzetten voor 12 weken en dan weer bij 18°C in bloei trekken.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 40 cm
Kleur
  •   
  •   
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend