Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Rapsterretje 'Fairy Tale'

Rhodoxis 'Fairy Tale'  • 

Foto: Rapsterretje 'Fairy Tale'

Foto: Rapsterretje 'Fairy Tale'
Foto: Rapsterretje 'Fairy Tale'

Selectie met een diepe kleur en lange bloeitijd. De gemiddelde hoogte is 15 cm. De bloemkleur is rozerood met een geel hart. De bloeiperiode is juni - september. Deze plant is matig winterhard.

Rhodoxis Fairy Tale bloeit vanaf eind mei en als u tijdens de bloeiperiode wat extra voeding geeft, bloeit de plant door tot aan de herfst. Uitgebloeide bloemen mogen worden verwijderd, dit bevordert nieuwe knopzetting. Dit doorbloeiende plantje, dat zelden hoger wordt dan 15 cm en grasachtig blad heeft, staat het liefst in de volle zon in goed gedraineerde grond. Dan heeft deze zonaanbidder het enorm naar zijn zin en zullen de bolletjes van de Rhodoxis zich ieder jaar met gemak verdubbelen. Bolletjes zorgen voor nieuw sprookje. 

Rapsterretje komt oorspronkelijk voor in Zuid-Afrika, is ziektetolerant en matig winterhard (-5°C). Dit maakt de plant ideaal voor balkon, patio en terras. Door zijn rijke en lange bloei is het een echte blikvanger. Na de bloei, wanneer het gewas afsterft, mag u de pot droog en vorstvrij wegzetten. Vanaf eind april zorgen de bolletjes dan weer voor een nieuwe groei en bloei en begint het sprookje weer van vooraf aan.

Kweker is http://www.philipvanhilst.com
De plant is kwekersrechtelijk beschermd onder nummer EU 20130831

Eigenschappen

Hoogte
1 - 10 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Matig
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend