MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Azalea 'Geisha Pink'

Groeit in 6 tuinen

Latijnse naam
Rhododendron 'Geisha Pink'
Hoogte
1 cm
Kleur
Winterhard
Matig
PH
Kalkrijk
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend

Algemene omschrijving

Azalea 'Geisha Pink' (Rhododendron Geisha Pink) bloeit in mei en juni met roze bloemen. De plant wordt uiteindelijk 60 cm hoog en 80 cm breed. De plant behoudt zijn bladeren in de winter.

De Rhododendron (Azalea) heeft het liefst een humusrijke, luchtige en zure grond en een vochtig en koele standplaats. De Rhododendron (Azalea) is van nature een bosplant, die het beste tot zijn recht komt onder een bladerdek van de bomen. Zet ze dus ook niet in de volle zon of een plek die vol in de wind staat. De grond waar de Rhododendron (Azalea) in staat moet wel lekker open en luchtig zijn en beslist veel humus bevatten. Wanneer de grond nat, hard of kalkhoudend is kunt u beter een alternatief bedenken, dus niet toepassen op kleigronden. (of veel tuinturf toevoegen of in een pot aanplanten).

De Rhododendron (Azalea) kan goed tegen een lange droge periode, alleen wanneer u de Rhododendron (Azalea) gaat verplanten moet u de plant af en toe water geven. Doe dit altijd bij de wortels en niet over de plant, de Rhododendron (Azalea) is erg gevoelig voor de schimmelziekte Phythoptera, deze schimmelziekte onstaat wanneer de Rhododendron (Azalea) niet snel kan opdrogen. Wanneer u een beregenings installatie in uw tuin heeft, pas dan een druppelslang bij de Rhododendron (Azalea) toe.

Berichten over deze plant