MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Hortensia 'Little Blue'

Foto: Hortensia 'Little Blue'

Groeit in 53 tuinen

Latijnse naam
Hydrangea macrophylla 'Little Blue'
Andere benamingen
Boerenhortensia Little Blue
Hoogte
1 - 50 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Zuur
Vochtigheid
Vochtig
Licht
halfschaduw, Schaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Hortensia Little Blue is een van de kleinste hortensia's die er zijn, de volwassen hoogte is slechts 60cm. 
Bloeit van juni t/m september met bolvormige bloemen in een mooie blauwe kleur. 
Vraagt redelijk veel water dus een plaats in de halfschaduw of schaduw heeft daarom de voorkeur. Geef bij veel zon of droogte extra water. 
Bloeit op oud hout en door de kleine groeiwijze is snoeien in principe niet nodig. Eventueel mogen de oude uitgebloeide takken van het jaar ervoor aan de grond worden afgeknipt en dit dan best aan het einde van de winter.

  • Hoogte: 60cm
  • Aantal per m²: 5
  • Bloeiperiode: juni t/m september
  • Kleur: Blauw
  • Wintergroen: nee
  • Winterhardheid: goed
  • Standplaats: zonnig tot schaduw

De  Boerenhortensia heeft vlezige stengels en een groot leerachtig blad. Deze tuinplant bloeit van juni t/m september met blauwe bolvormige bloemen. Door het grote bladoppervlak vraagt de Hydrangea macrophylla 'Little Blue' redelijk veel water: een plaats in de halfschaduw of schaduw heeft daarom de voorkeur. Geef bij veel zon of droogte extra water. 
De kleur van de bloemen van de Boerenhortensia hangt ook af van de samenstelling van de bodem: bij zure grond( veel tuinturf) verkleuren de bloemen meer naar blauw; kalkrijke grond zorgt voor een meer roze kleur. 
Boerenhortensia's bloeien op oud hout. Bij het snoeien van de tuinplant moet hier rekening mee worden gehouden. Alleen de oude uitgebloeide takken van het jaar ervoor mogen aan de grond af worden geknipt. De nieuw gevormde scheuten van het vorige jaar gaan dan zorgen voor bloemenpracht in uw tuin. Snoeien kan het beste aan het einde van de winter. De kans op bevriezing van scheuten is dan nagenoeg nihil. Het kan echter gebeuren dat een stevige vorstperiode in het late voorjaar de nieuwe bladknoppen doet bevriezen. De bloemenpracht zal dan iets minder zijn.