MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Camelia 'Black Lace'

Camellia japonica 'Black Lace'  • 

Foto: Camelia 'Black Lace'

De Camellia japonica 'Black Lace', in het Nederlands de Japanse roos genaamd. Na ongeveer 10 jaar heeft de struik een hoogte van ongeveer 2 meter bereikt. De 'Black Lace' is dus geschikt voor zowel de grote als kleine tuin.

Terwijl andere planten nog bladeren moeten krijgen, verschijnen er aan de 'Black Lace' bloemen. Vanaf februari tot ongeveer april kun je genieten van vele, grote, rode, roosachtige bloemen. Een mooi, schilderachtig tafereel zo vroeg in het jaar. Het hele jaar rond heeft de 'Black Lace' bladeren, dus buiten de bloei om is deze struik ook prachtig om te zien. De struik is redelijk winterhard en zal de meeste winters in ons land overleven. Zorg wel voor voldoende beschutting. 

Het onderhouden van de Camellia japonica 'Black Lace' is eenvoudig en vergt weinig tijd. Je hoeft de struik niet te snoeien. Als je toch wilt snoeien, doe je dit dan na de bloei. Geef de struik enkel een lichte snoei, want een te zware snoei kan schade aan de struik veroorzaken. De grond waarop de 'Black Lace' groeit dient voldoende voedselrijk te zijn en licht zuur. Je kunt eventueel tuinturf aan de grond toevoegen. In de zomer is er kans op uitdroging, dus geef de struik voldoende water. Plant de 'Black Lace' op een zonnige tot half schaduwrijke plek in je tuin. In verband met vorstschade kun je de struik het beste op een beschutte plek in je tuin planten. Ter bescherming tegen vorst kun je ook een laag boomschors of bladeren op de bodem rondom de struik leggen. Als je de struik in een pot hebt geplant, dan kun je deze voor de zekerheid tijdens de winter binnen zetten.

Eigenschappen

Hoogte
100 - 200 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Zuur
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend