MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Vlinderstruik 'Flutterby Peace'

Buddleja davidii 'Flutterby Peace'  • 

Foto: Vlinderstruik 'Flutterby Peace'

De Buddleja Flutterby serie is een nieuwe groep compacte vlinderstruiken in drie verschillende kleuren. Flutterby hybriden woekeren niet en zetten geen zaad waardoor zij geen overlast veroorzaken zoals de gewone vlinderstruik.
Omdat deze hybriden geen energie in de zaadzetting hoeven te steken wordt alle energie in de bloemen gestoken wat in een zeer rijke herbloei resulteert. Zodra de oude bloemen uitgebloeid raken, worden er continu weer nieuwe gevormd. De eerste bloemen vormen zich aan het eind van de lente, veel eerder dan bij andere cultivars. 
De Flutterby groep is sterk geurend en trekt zo veel vlinders aan. Deze vlinderstruiken worden 1.5 m hoog en breed en hebben temperaturen tot -29°C zonder problemen doorstaan. Eenmaal in de tuin is aangeslagen kan hij heel goed tegen de droogte.

Naast de algemene eigenschappen die voor de gehele Flutterby serie gelden, heeft Buddleja davidii 'Peace' nog enkele aanvullende bijzonderheden. 'Peace' maakt grote aantallen mauve-roze bloemen, tot aan de eerste vorst. Het blad van 'Peace' is diep donkergroen.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 150 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend