MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Salomonszegel 'Variegatum'

Polygonatum multiflorum 'Variegatum'  • 

Foto: Salomonszegel 'Variegatum'

Polygonatum multiflorum 'Variegatum', salomonszegel in het Nederlands, is een winterharde vaste plant die ongeveer 70 cm hoog wordt. In de maanden mei en juni komen er witte hangende bloemetjes aan de elegant overhangende stelen. Na de bloemetjes komen er zwarte/blauwe bessen aan de plant die niet eetbaar zijn.

Deze salomonszegel verlangt een plekje in de schaduw of halfschaduw. Door zijn lichtgroene blad dat aan de randen een onregelmatige witte rand heeft, licht de plant een donkere plek in de tuin op. Bloeit in het late voorjaar (mei-juni) met witte hangende klokvormige bloemetjes, maar je plant hem ook vooral omwille van het mooie blad. Combineert goed met vaarns,hosta's en andere schaduwplanten. 

Deze plant verlangt losse niet al te droge humusrijke grond, maar is verder niet veeleisend. De plant breidt zich uit door wortelstokken, het duurt echter wel even voordat de planten tot flinke pollen zijn uitgegroeid. Zoals bij zoveet bontbladige cultivars, is de groeikracht wel wat minder dan die van de oorspronkelijke groenbladige soort. Salomonszegel is inheems in Europa en Azië

Eigenschappen

Hoogte
0 - 70 cm
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Vochtig
Licht
halfschaduw, Schaduw
Evergreen
Bladverliezend