Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Pompoen 'Winter Luxury'

Cucurbita pepo 'Winter Luxury'  • 

Foto: Pompoen 'Winter Luxury'

Prachtig, bolrond pompoentje, 20-25 cm. de kleur is lichtoranje, kenmerkend is het kurkachtig netwerk, waardoor de vrucht op een meloen lijkt. Het vruchtvlees is aardig zoet en de vrucht blijft maanden goed. Gewicht 3-4 kg. Zoet en vlezig vruchtvlees.  Iets kleiner dan de Pompoen Jack o'Lantern.  Heel gekend in Amerika onder de naam suger pompkin of pie pumpkin.  Bij o.a. de Amish is ze de basis is van heerlijke vruchtentaarten.

Zaaien: vanaf half maart (binnen) of vanaf half mei buiten op de plaats van bestemming. Plantafstand 100x150 cm. Pompoenen kunnen probleemloos buiten worden geteeld. De groeitoppen moeten regelmatig worden gesnoeid en zijn eetbaar! Oogst tijdens droog weer geeft de beste bewaarbaarheid.

Pompoenen kunnen probleemloos buiten worden geteeld. De groeitoppen kunnen regelmatig worden gesnoeid en zijn eetbaar! (Surinaamse keuken). Oogsten tijdens droog weer geeft de beste bewaarbaarheid. Alle pompoenen zijn eetbaar! Zaaien vanaf half maart (binnen) of vanaf mei buiten op de plaats van bestemming, let wel op vogels en muizen. Plantafstand 150x150 of 100x100 cm, afhankelijk van de groeikracht.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 40 cm
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend