MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Bosrank 'East River'

Groeit in 3 tuinen

Latijnse naam
Clematis integrifolia 'East River'
Andere benamingen
Clematis Zoeastri
Hoogte
1 - 170 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Bosrank 'East River' heeft paarse bloemen. Clematis East River is een winterharde halfklimmer met stengels tot 1,70 m lang voor een zonnige of halfschaduw plaats in de tuin of als potplant op het terras. Donker groene bladeren. De bloemen zijn 8-10 cm in doorsnede, stervormig en paars. De meeldraden zijn gelig en steken mooi af tegen het paars. Bloeitijd eind juni tot in september. Snoeien in maart op 10 cm boven de grond. Clematis East River wordt ongeveer 170 cm hoog.

De belangrijkste snoeiregels:

* Snoei op enkele millimeters boven een knoppenpaar, niet te laag.
* De snoeivlakken moeten schuin zijn, anders blijft het regenwater erop liggen, wat infectiegevaar voor de plant vergroot.
* Gebruik alleen scherp gereedschap zodat de snede glad wordt.

Bemesting Clematis East River:  In de maanden maart, april, mei en juni geeft u uw clematis (kunst)mest, Osmocote korrels of biologische mest om de gezondheid van de clematis en om een betere en langere bloei van de clematis te bevorderen. In juli geeft u een laatste mestgift. Daarna moet de clematis tot rust komen om krachten te gaan verzamelen voor de komende winter.

Verzorging gedurende het hele jaar:  Om goed te gedijen en welig te bloeien moeten clematissen altijd goed van water en voeding worden voorzien. Daarnaast is bij veel rassen een jaarlijkse snoei en af en toe vastbinden van scheuten vereist. Stengels die klapperen in de wind zetten namelijk geen bloem.

Berichten over deze plant