Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Tomaat 'Sunchocola F1'

Lycopersicon esculentum 'Sunchocola F1'

Foto: Tomaat 'Sunchocola F1'

Kerstomaat met een iets grotere maat tomaatjes. Uniforme tros met 8 tot 12 chocoladebruine vruchten van 25 g, Sappige textuur met een intense, suikerzoete smaak. Een productief ras.
Deze donkerkleurige, zoete  tomaatjes hebben een warme, mooi bruinrode kleur en zijn geschikt voor salades en om uit het vuistje  te eten en vormen zo ook nog een goede bron van vitamines.

Zaaien: feb – mei 
Oogsten: juni – sept 

De tomaat is afkomstig uit Peru. Christoffer Columbus nam de tomaten van zijn tweede reis naar Amerika naar Europa. Al spoedig werden ze ook in Nederland gekweekt. Niet om te eten maar  om als sierplant te gebruikenen. Vanwege de vermeende zinnenprikkelende eigenschappen ze werden liefdesappels genoemd. In Nederland begon pas in 1890 met de tomatenteelt, vanaf het begin wordt er hard gewerkt aan het verbeteren van de eigenschappen van de tomatenplant, er schijnt nu zelfs gewerkt te worden aan een vierkante tomaat.

Kweekwijze: 
Glasteelt - warm voorzaaien in potten van eind februari tot half mei. Later in een vorstvrije kas uitplanten en aan touw verder opkweken.
Vollegrondsteelt: warm voorzaaien van maart tot eind mei. Buiten uitplanten op en warme en beschutte plaats. De tomatenplanten ondersteunen met stokken.
De dieven of zijscheuten moeten worden verwijderd en aan het einde van de teelt de kop uit de plant halen.

Eigenschappen

Deze plant heeft nog geen eigenschappen