MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Scaevola

Scaevola aemula  • 

Foto: Scaevola

Eddy Geers op deze site:

Standplaats: Een zonnige plek of halfschaduw. Scaevola aemula is een ideale plant voor hanging baskets en potten. Combineert mooi met Helichrysum, Verbena, Surfinia, Petunia, Brachycome, Plectranthus. Gebruik goed doorlatende, lichte maar voedselrijke grond en zorg voor een goede drainage. Scaevola aemula is inheems in de zandachtige kustgebieden in Australië. Hij verdraagt vrij goed zilte wind.

Rijkbloeiende plant. De paarsblauwe bloemen (vijf bloembladen) met gele hartjes verschijnen een zomerlang. Scaevola aemula is een niet winterharde, eenjarige plant met een kruipende groeiwijze. Hij vormt lange, slappe stengels en is daardoor een  ideale plant om te combineren in hanging baskets of hoge potten. Het donkergroene blad contrasteert mooi met de bloemen. Wordt als éénjarige gekweekt bij ons. Vermeerderen kan door het nemen van stekken in de nazomer of uit zaad. Laat je niet misleiden door het uitzicht van Scaevola als jonge plant. Eénmaal aangeplant groeit hij uit tot een rijkbloeiende, waardevolle hangplant.

Verzorging: Regelmatig water geven en ook voeding toevoegen aan het water komt de bloei ten goede. Gebruik potten die voorzien zijn van een drainagegat. Bedek de bodem met een laagje hydrokorrel. Vermijd bij het watergeven dat de bloemen vochtig worden. Geef nooit veel water in één keer maar geef regelmatig kleine gietbeurten. Je geeft je planten best ’s morgens water. ’s Avonds kan ook, maar de planten zijn dan nog vochtig wanneer de avond valt. Dit maakt ze aantrekkelijk voor schimmels en slakken.

Eigenschappen

Hoogte
10 - 30 cm
Kleur
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend