Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Waterlelie 'Pöstlingberg'

Nymphaea tuberosa 'Pöstlingberg'

Foto: Waterlelie 'Pöstlingberg'

Nymphaea tuberosa Pöstlingberg - grote witte bloemen voor grotere vijvers.
De bloeitijd loopt van juni tot september en het liefst staat hij in de volle zon (halfschaduw kan ook).
Deze grootbloemige (25-30 cm) witte lelie is een absolute showstopper met zijn grote witte bloemen en grote ronde drijvende bladeren met een ‘gekartelde’ rand.

Diepte:   De lelies worden geplaatst op een diepte tussen de 60 en 120 cm (vanaf bovenkant mand gemeten).
Staat de lelie te ondiep, dan zul je zien dat de plant uit het water omhooggestuwd wordt, terwijl hij, als hij te diep staat de groene bladeren klein blijven. Ophogen of verdiepen kan dit probleem verhelpen.

Onderhoud:   Als de plant te groot wordt, kan de wortelstok in twee (of meer) stukken gebroken worden. Hierna een deel verwijderen. Houdt er rekening mee dat bij de breuk de wortelstok zo’n 5 cm inrot. Houdt dus genoeg wortelstok over voor een gezonde plant.
Gele- of afgestorven bladeren hoeven niet verwijderd te worden. Mocht u dit toch willen, knijp dan hard de stengel dicht onder de plek waar u de stengel of het blad wilt verwijderen; de sappen die hierbij vrijkomen vullen de beschadigde stengel en voorkomen dat water terugstroomt naar de wortelstok, waardoor deze gaat rotten.

Ongedierte:   Ziet u vraat aan de bladeren dan is het tijd om de vijver in te stappen en de slakjes of kevertjes handmatig te verwijderen. Aangezien wij van de ecologische natuurvijvers zijn, zijn we tegen middeltjes en gif om deze beestjes te bestrijden. Ook is het een leuk klusje, dat u bovendien blijvend mooie gave planten oplevert.

Eigenschappen

Hoogte
1 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Nat
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend