MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Heksenstruik

Groeit in 30 tuinen

Latijnse naam
Loropetalum chinensis

Algemene omschrijving

Loropetalum chinensis komt van nature voor in China, Japan en in India. Er zijn maar een of twee soorten van bekend. Het is een mooie altijd groene heester met een evenwichtige groei wijze, die sterk vertakt met licht berijpt blad. De jonge blaadjes hebben een soort rijplaagje. De bloemen lijken sterk op die van de Hamamelis ze komen dan ook uit de zelfde familie en verschijnen net als bij de toverhazelaar in het vroege voorjaar. Ook kunnen ze in de zomer nog goed bloeien. Ze geuren heerlijk zoet maar niet overdreven sterk.
Loropetalum groeit graag in goed doorlatende humusrijke wat zure grond die goed zijn vocht vasthoud. Het liefst in de lichte schaduw op een beschutte plek.

De in Nederland gekweekte soorten zijn wat winterhardheid betref wat sterker en kunnen 5 tot 10 graden vorst verdragen, mits ze goed beschut staan. Loropetalum kan in Japan wel 7 meter hoog worden maar hier in Nederland word hij maximaal 1  meter tot  1 meter 50.  Ook snoeien is niet nodig.

Hij uitstekend geschikt als kuipplant. Met zijn prachtige decoratieve bladeren en zijn mooie bloemen, is het echt een aanrader.