MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Zonnehoed 'Kismet Intense Orange'

Foto: Zonnehoed 'Kismet Intense Orange'

Groeit in 11 tuinen

Latijnse naam
Echinacea purpurea 'Kismet Intense Orange'
Andere benamingen
Echinacea Kismet™ 'Intense Orange'
Hoogte
1 - 50 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Verkooppraatje: "U zult gek zijn op Kismet ™ Echinacea, met zijn compacte lengte, lange bloeiseizoen en zeer langblijvende bloemen. Recht omhoog in plaats van achteruit gebogen, deze bloemenvallen echt op in tuin en vaas!

Intense Orange is een citrusversiering van sinaasappel- en goudtinten, van de diepste pompoen tot de helderste mandarijn! Deze bloemen zijn 4½ inch breed en verschijnen overal in planten van slechts 18 centimeter hoog en niet meer dan 24 centimeter breed. Intense Orange is misschien wel het bloeiendste Kismet ™ tot nu toe, met een handvol oranje tinten tegelijk in het hele seizoen. Verwacht dat de bloemen beginnen in de vroege zomer en dat ze doorgaan tot in de herfst!

En hoewel Echinacea in het wild lang en slank is,  concentreert Kismet ™ al zijn energie op het produceren van meer, grotere, langer bloeiende bloemen. Je kunt verwachten dat deze schitterende planten zich een aantal weken lang zullen handhaven, en de grote centrale kegels zijn uitstekende voortenten voor gedroogde arrangementen binnenshuis. Het beste van alles is dat vlinders en bijen ervan houden in de zomer en dat vogels in de herfst naar hen toe komen (de kegels zitten vol met zaden die vogels eten). Kismet ™ is net zo goed voor de natuur in je landschap als voor je terraspotten en je kleurrijke bloembedden!

Beroemd om zijn groei is Kismet ™ bestand tegen hitte, vocht, droogte, regen en slechte grond. 
Het gedijt zowel in zware klei als zandige mengsels zolang de drainage goed is. 
Geef het overal de volle zon.
Zone 4-10. "