MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Vleesbes

Sarcococca ruscifolia

Foto: Vleesbes

Sarcococca ruscifolia lijkt sterk op Sarcococca hookeriana maar heeft rode bessen. Het is een opgaande struik tot 1.5 m hoog wordend met zeer dicht bijeen staande, lancetvormige, glanzend groene bladeren, in vorm lijken deze veel op de schijnbladeren van de ruscus. De zoet geurende bloemen zijn wit en bezitten drie stijlen.

Sarcococca is een heester die eigenlijk in geen enkele tuin zou mogen ontbreken. Deze groenblijvende, kleine heester staat graag warm en beschut op een humusrijke tuingrond. Op te droge grond doet hij het zeker niet goed.

Mijd vooral noord tot noordoosten winden. Een binnentuin, patio of ommuurde stadstuin lijkt me een uitstekende plaats. In het algemeen bloeit Sarcococca van januari tot maart.

Gebruik :  Op een beschutte plaats, solitair of in kleine groepen aangeplant. Een leuke combinatie kan je maken met bijvoorbeeld de op hetzelfde moment bloeiende Helleborus of Mahonia bealei. Je kan deze planten ook goed gebruiken om smalle strookjes tuin mee op te vullen.

Standplaats:  Ze zijn niet volledig winterhard en hebben een warme, beschutte groeiplaats nodig, op goed bewerkte, humusrijke grond. Beschaduwde plaatsen verdragen ze heel goed. Men plant ze solitair of in kleinere of grotere groepen.

Vermeerdering: door zaaien of stekken

  • Standplaats lichtbehoefte: zon, halfschaduw, schaduw
  • - deze plant is vorstgevoelig
  • - deze plant is wintergroen (groenblijvend)
  • - geschikt voor groepsbeplantingen
  • - geschikt voor een solitaire positie in een beplantingsschema
  • - deze plant vormt opvallende en aantrekkelijk bessen
  • Zone (USDA): 8

Eigenschappen

Deze plant heeft nog geen eigenschappen

 

In de webshop