Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Pioenroos 'White Sensation'

Paeonia lactiflora 'White Sensation'

Foto: Pioenroos 'White Sensation'

Chinese Vaste Pioenroos De vaste pioen is een klassieke tuinplant die in boerentuinen en in de romantische tuin eigenlijk niet mag ontbreken. Pioenrozen komen oorspronkelijk uit China en zijn daar bijzonder geliefd. Inmiddels zijn er zeer veel rassen ontstaan, zowel met gevulde als met enkele bloemen. Na de bloei vormen zich puntige zaaddozen.

Geurpionier 'White Sensation' wordt bij voorkeur geplant in diepe goed doorlatende bodems die kalkhoudend en voedzaam zijn, bij voorkeur normaal tot nat, maar wel op een zonnige standplaats. 

Bloeit in mei-juni en wordt ongeveer 80 centimeter hoog.

De oorspronkelijke soort groeit in China, Mongolië, Siberië, het Verre Oosten, Korea en Japan, op weilanden op een hoogte van 400-2000m.

Gecultiveerde soorten worden 80-100 cm. De bladeren zijn glanzend, donkergroen, glad, onder het licht en ovaal tot eivormig - lancetvormig. De bloemen zijn groot, vol, sneeuwwit met roodachtige randen.

Ze gedijen goed in een humeuze, klei-zanderige, lichtzure grond. Soms is het nodig om de planten te ondersteunen omdat ze door regen en de zware bloemen kunnen gaan hangen.

Eigenschappen

Hoogte
80 - 100 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Kalkrijk
Neutraal
Zuur
Vochtigheid
Normaal
Nat
Vochtig
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend