Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Japanse Azalea 'Ladyflora Alba'

Rhododendron 'Ladyflora Alba'

Foto: Japanse Azalea 'Ladyflora Alba'

Rhododendronstruiken, ze bestaan ook in laagblijvende en dwergvarianten. De azalea is daar een voorbeeld van. De azalea behoort eigenlijk tot het geslacht van de rhododendron. Je hebt de bladverliezende soorten, o.a. de zogenaamde azalea’s mollis en de bladhoudende Japanse azalea’s. De Japanse azalea doet het prima in de halfschaduw maar kan ook heel goed in de zon staan; in tegenstelling tot de rhododendron, die niet van de zon houdt. Het is een vroegbloeiende plant. Afhankelijk van het voorjaarsweer is de bloeitijd half april-mei. De Japanse azalea is goed winterhard en kan temperaturen tot beneden de -15 graden Celsius gemakkelijk weerstaan.

De Japanse Azalea heeft kleine donkere blaadjes, een platte brede groeiwijze en wordt niet groter dan 50 cm, zodat hij ook geschikt is voor de kleine tuin.

De Japanse Azalea’s groeien langzaam. Daarom is snoeien niet nodig. Mocht u het nodig vinden dan kunt u dit wel doen. U kunt de Japanse azalea snoeien aan het einde van de winter of u knipt de struik terug na de bloei. Geef eens per jaar turf(strooisel) rondom de plantvoet als onderhoudsbemesting. Omdat de wortels oppervlakkig groeien, is het van belang om de grond bij droogte voldoende vochtig te houden.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 100 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Zuur
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend