Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Hertshooi 'Magical Lightning'

Hypericum inodorum 'Magical Lightning'

Foto: Hertshooi 'Magical Lightning'

Foto: Hertshooi 'Magical Lightning'

Hypericum met donkerrode bessen. De “Magical” Hypericum is een variant van de Hypericum. Behalve de zeer fraaie beskleuren kenmerkt de plant zich ook door een gezonde groei, een hoge roesttolerantie en vaak zelfs roestresistentie. 

Hypericums zijn eveneens bekend onder de naam hertshooi en zijn afkomstig uit de hertshooifamilie. De hertshooi is een winterharde zomerbloeier dat veelal in de kleuren geel te vinden is. In het najaar wordt de bloem gesierd met bruinrode bessen en kan, afhankelijk van de soort, een struikhoogte bereiken tussen de 30 en 150 centimeter. Wereldwijd kent de hertshooi circa 400 soorten en is in Europa veelal te vinden in subtropische en gematigde gebieden. Door ondergrondse uitlopers is de hertshooi een uitstekende bodembedekker en daarom een (gele) parel tussen de rest van uw fleurige aanwinsten de hele zomer door.

Standplaats:  De bodembedekkende plant doet het goed op elke grondsoort, maar heeft de voorkeur voor een humusrijke, vochtige grond. Hierbij is een zonnige standplaats zeer gewenst, want hoe meer zonlicht de hertshooi ontvangt, hoe mooier de bloei zal zijn. Desondanks kan de hertshooi ook volledig schaduw en halfschaduw weerstaan. Wanneer de bodem is klaargestoomd kunnen deze zomerse aanwinsten worden geplant. De hertshooi kan solidair als in groepen worden geplant en in combinatie met andere herts- of plantensoorten. Hierdoor zijn hertshooien tolerante planten naar grond- en plantensoorten toe en een weloverwogen keuze voor plantsoenen.

Eigenschappen

Hoogte
0 - 100 cm
Winterhard
Matig
PH
Kalkrijk
Neutraal
Zuur
Licht
Zon
halfschaduw