MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Peer  'Williams' Bon Chrétien' Peer  'Williams' Bon Chrétien'

Groeit in 171 tuinen

Latijnse naam
Pyrus communis 'Williams' Bon Chrétien'
Andere benamingen
Syn: Peer 'William's', Pyrus communis 'Bartlett', Pyrus communis 'Bartlett de Boston', Pyrus communis 'Clément Doyenné', Pyrus communis 'de la Vault', Pyrus communis 'Passe Goe', Pyrus communis 'Poire Guillaume of the French', Pyrus communis 'Poire William's', Pyrus communis 'Rote Williams Christbirne', Pyrus communis 'Williams' Bon Chrétien', Pyrus communis 'Williams Christbirne', Pyrus communis 'Williams Rouge', Pyrus communis 'William's Bartlett', Pyrus communis 'Bon Chrétien Williams'
Hoogte
120 - 200 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend
Planten tags

Algemene omschrijving

Hhoogte 2m . Voor een kleine tuin of pot. De vruchten hebben een normale grootte. Stevig en heerlijk van smaak.
Perenbomen zijn pas laat vruchtbaar, het kan soms 6 jaar duren voordat de eerste peren geoogst kunnen worden.
De peren mogen niet aan de boom rijpen: dan worden ze buikrot. Peren zijn plukrijp als ze van donkergroen wat gelig beginnen te worden, en zodra de steeltjes op het punt waar ze de takken raken beginnen te zwellen. Ze worden geplukt met een opwaartse draaiende beweging. Laten ze niet los, dan zijn ze nog niet plukrijp. Na het plukken worden de peren het beste 1 of 2 weken op een koele, donkere plaats bewaard , waarna ze op een warmere, donkere plek verder mogen rijpen.

Peren groeien graag op voedzame, diep doorlatende grond, die iets aan de zure kant of neutraal is. Daarnaast waarderen ze een zonnige, beschutte standplaats, waar de grondwaterstand niet te hoog is. Als de bomen zonnig staan zijn ze minder vatbaar voor schimmelinfecties, en krijgen de vruchten een hoger suikergehalte. Peren kunnen aangeplant worden tussen november en eind februari, zolang het niet vriest.
Zonnige beschutte standplaats - schutting is een ideale achtergrond .
Even diep planten als hij stond .

Regelmatig mest en mulch - bloemdunning kan noodzakelijk zijn voor grotere vruchten - teveel bloesems verwijderen , ook teveel vruchten
Snoeien gebeurt tussen begin december en eind februari, wanneer de groei stil staat, en wanneer het niet harder vriest dan -5 graden Celsius. 
zomersnoei - spoorsnoeien - spoordunning - verjongingssnoei.

Berichten over deze plant