MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Goudsbloem 'Winter Wonders Peach Polar'

Calendula hybrid 'Winter Wonders Peach Polar'

Foto: Goudsbloem 'Winter Wonders Peach Polar'

Deze unieke nieuwe variëteit is een echte verrassing! Bij temperaturen van min 5 °C tot plus 35 °C bloeien de Calendula 'Winter Wonders' het hele jaar door! Bovendien zijn ze winterhard tot min 15 °C, wat deze plant ook zo bijzonder maakt! De fantastische kleuren zijn van verre zichtbaar en een lust voor het oog! Door de bossige compacte groeiwijze is deze plant goed te combineren, maar ook als solitair prachtig. Uiterst geschikt voor in het bloemperk of in een bloempot. De plant heeft weinig verzorging nodig en groeit snel. 

Standplaats/ verzorging: Goudsbloemen geven de voorkeur aan volle zon tot halfschaduw. De goudsbloem stelt aan de bodem geen speciale eisen en groeit ook in een voedselarme bodem, zolang er geen stuwvocht ontstaat. Als planten in een voedselrijke en humusrijke bodem geplant worden, is het aan te bevelen om wat zand en klei aan de bodem toe te voegen.

  • De afstand tussen de planten moet 20 tot 30 cm zijn.
  • Bemesting: Toevoegen van kunstmest is niet nodig. 
  • Door de uitgebloeide bloemen te verwijderen, wordt de bloei gestimuleerd.
  • Water: wanneer de bodem droog is regelmatig water geven. De de calendula planten houden niet van teveel water, zorg dat de planten geen “natte voetjes” krijgen.

TIP: Goudsbloemen zijn niet alleen mooi om naar te kijken en erg gemakkelijk in onderhoud, maar hebben nog veel meer bijkomende fucties in uw tuin.

  • verdrijven slakken en ander ongedierte 
  • de wortels van de calendula verbeteren de bodemkwaliteit 
  • ze fungeren als een weer-profeet 
  • ze zijn een ideale bron van nectar voor bijen, hommels en vlinders 
  • als mestgier verwerkt, goed geschikt om de bodem te bemesten en te voeden 

Is een moestuin volledig omringd door goudsbloemen en zijn er ook nog een een paar in de moestuin verdeeld, dan gaan vraatzuchtige slakken en rondwormen er met een grote boog om. Voor de  boeren zijn de goudsbloemen al eeuwenlang weervoorspellers. Zijn de bloemen in de vroege ochtend tussen 6-7 uur al open, dan wordt er een zonnige dag verwacht. Is er echter regen op komst, dan blijven de bloemen de hele dag gesloten. Bovendien worden de goudsbloemen vanwege hun lange bloemblaadjes al eeuwenlang gebruikt voor het klassieke vraag spel "hij houdt van me - hij houdt niet van me".

Eigenschappen

Hoogte
1 cm