MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Klimroos 'Paul's Lemon Pillar'

Groeit in 58 tuinen

Latijnse naam
Rosa 'Paul's Lemon Pillar'
Variëteit van
Roos (algemeen) (Rosa (algemeen))
Hoogte
250 - 450 cm
Kleur

Algemene omschrijving

Omschrijving :
Winterhard. 
B 1 m hoogte tot 4 m . Klimplant-opvallend - doorbloeiend. Bloei juni / nov.
Theeroosknoppen met uitmuntende kwaliteiten; zeer grote, wasachtige bloemen geel tot groen getint in het hart. De bloemblaadjes krullen terug bij de randen.
Sterke en robuuste groeiwijze, maar geen herbloeier. Krachtige geur.
Grote oranje bottels in de herfst.

Plantvoorschriften :
Zon / halfschaduw.
Rozen gedijen beter in zwaardere grond dan in lichte zandgrond. Ze vragen een goed doorlatende, humusrijke bodem die best ruim is voorzien van voedingsstoffen. U doet er goed aan om vóór het planten organische mest in te werken: stalmest, kompost of een andere goed verteerde organische meststof. Bodemverdichting en het ondiep voorkomen van een ondoordringbare laag in het bodemprofiel is nefast voor de ontwikkeling van de rozen. Maak daarom de grond los tot op 50 cm.
oculatieplaats 2,5 cm onder de grond en in een hoek van 45° naar de muur toe (atrium 124)
De entplek (een knobbel vlak boven de wortels), is zeer vorstgevoelig. Zorg voor een extra laagje grond, stro of mulch rond deze plek, om de plant tegen bevriezing te beschermen
Normaal beginen de rozen slechts te bloeien en te klimmen vanaf het twede jaar.

Verzorging :
Hoofdsnoei
Het echte snoeien moet in maart/april gebeuren. U kunt oude en verdorde takken zo diep mogelijk wegsnoeien. Als de struik te warrig of te dicht dreigt te worden neemt u hele takken weg, meestal de oudste. Wees niet bang de struik te vernielen, want volgend seizoen zal de plant zich spectaculair herstellen! Behoud 4 tot 5 stevige hoofdtakken, zo mogelijk de jongste. Snoei op deze takken alle zijtakken terug tot 2 à 3 ogen (dit zijn de plaatsen waar jonge loten zich ontwikkelen). Bindt de jonge takken waaiervormig op. Horizontale of gebogen ranken bloeien het volgend seizoen uitbundiger. Bij een guirlande snoeit u alleen de takken waar zich geen bloemen meer ontwikkelen
Snoei wilde scheuten onmiddellijk zo diep mogelijk wag
Bemesten :
In maart en juli geeft u speciale organische rozenmest of kunstmest. Beendermeel kan ook, maar werkt langzamer (én langer). In de herfst is het verstandig om geen kunstmest meer te geven: dit kan schimmelziekten op de nieuw ontwikkelde scheuten veroorzaken.

Ziekten :
Bladluis - meeldauw -witroestzieke - sterdauw

Berichten over deze plant