Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Walnoot 'Marcella'

Juglans regia 'Marcella'

Foto: Walnoot 'Marcella'

Foto: Walnoot 'Marcella'
Foto: Walnoot 'Marcella'

Herkomst:

Belgie Vlaams Brabant Dit is een geselecteerde zaailing van hobby walnoot veredelaar Frank Leemans uit Sint-Pieters-Leeuw.

Beschijving boom:

Zeer gezonde boom is goed resistent is tegen de bladvlekkenziekte en bacterieziekte. Mooi glimmend blad. De boom komt in de lente traag op gang. Rond 15 mei bloeien de vrouwelijke bloemen en de mannelijke katjes gelijktijdig. De boom kan dus zichzelf bestuiven. Het laat uitlopen en bloeien heeft het voordeel dat er zeer weinig kans is op lentenachtvorstschade. Deze varieteit heeft een zwakkere groei. Geeft jaarlijks een mooie oogst. Tussen eind october en begin november vallen de noten schoon van de boom. De bolsters blijven meestal nog enkele dagen hangen aan de boom. De oogst valt dus zeer laat op het jaar zodat je langer verse noten hebt.

Beschijving noot:

De lichtbruine noten zijn 5cm lang en 4cm dik en 3,5 breed. Het breedste punt bevind zich op 3/4 bovenaan. Er is een korte maar stevige punt aan de noot. De  redelijk dikke schaal is ondiep gegroefd. Te openen met de notekraker. De goedgevulde noot is lekker van smaak. Geef wat extra aandacht aan de noten als je ze wil gaan drogen want de verse noten bevatten redelijk wat vocht.

Verse noten wegen gemiddeld 25 gr./stuk  (40 noten/kg)

Droge noten wegen gemiddeld 17,5 gr./stuk (57 noten/kg)

Eigenschappen

Hoogte
1 - 850 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend