Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Walnoot 'Primeur'

Juglans regia 'Primeur'

Foto: Walnoot 'Primeur'

Foto: Walnoot 'Primeur'
Foto: Walnoot 'Primeur'
Foto: Walnoot 'Primeur'

Herkomst:  Belgie - Vlaams Brabant. Dit is een geselecteerde zaailing van hobby-walnoot-veredelaar Frank Leemans uit Sint-Pieters-Leeuw.

Beschijving boom:  Gezonde walnootboom met een normale groeisterkte. De bloei valt middentijds. De noten vallen vroeg rond 1 september van de boom. De bolsters zijn erg dun en komen zeer gemakelijk los van de noten. De schaal van de noot is helder bruin van kleur en niet erg dik. Bij mooi windstil weer tijdens de oogst blijven de noten soms nog even hangen aan de boom. Maar met wat wind en regen is je oogst heel snel binnen.

Beschrijving noot:  De helder bruine noot is 5,5 cm lang, 4cm dik en 4cm breed. De schaal is redelijk dun en licht gegroefd. Zeer gemakkelijk om te kraken, men heeft zelf geen notenkraker nodig om ze te openen. De noot komt zeer makkelijk uit de schaal. De schaal van een verse 'Primeur' walnoot bevat weinig vocht en daardoor is er weinig kans op schimmelvorming. Omdat de bolsters en de schelp niet dik zijn is deze grote noot zeer gemakkelijk om te drogen en te bewaren. De noten smaken heerlijk zowel vers als gedroogd. Goed gedroogde noten hebben zelf een boterachtige licht zoete smaak.

Verse noten wegen gemiddeld 26gr (38 noten/kg)

Droge noten wegen gemiddeld 24gr (42 noten/kg)

Eigenschappen

Hoogte
1 - 1000 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend