MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Lupine 'Pixie Delight'

Lupinus hartwegii 'Pixie Delight'

Foto: Lupine 'Pixie Delight'

Lupine 'Pixie Delight' mix bestaat uit zeer gemakkelijk te kweken, winterharde, sterke, bossige planten met een rechtopstaande bloeiwijze met vele prachtige, dicht op elkaar gepakte bloemetjes. De planten blijven veel lager dan gebruikelijk is bij lupine. Deze mix bestaat uit verschillende tinten blauw, roze en wit. 'Pixie Delight' mix is een prachtige blikvanger in de border, bloemen- en pluktuin en in de verwilderde tuin. Deze bloem kan ook in grote potten en bakken worden gekweekt. Gebruik deze planten in de border, in grote bloembakken en om kale plekken in de tuin op te fleuren. Deze plant kan gebruikt worden in fleurige, opvallende groepjes, maar hij is ook zeer geschikt als alleenstaande blikvanger. Hij kan ook goed worden gecombineerd met andere planten. Lupine trekt bijen, vlinders en andere nuttige insecten aan. De gehele plant is giftig. Winterharde meerjarige. Hoogte: 15-30 cm.

  • Binnen zaaien: februari - maart
  • Buiten zaaien: eind mei - juli
  • Kiemen: 14 - 21 dagen
  • Kiemtemperatuur: 18 - 21°C
  • Zaaidiepte: ½ - 1 cm
  • Plantafstand: 30 cm
  • Zaai-afstand in rijen: 20 cm
  • Standplaats: zonnig tot half schaduw
  • Dagen tot bloei: 60 - 90 of 320
  • Bloeiperiode: juni - augustus

Zaai in trays binnen of buiten onder glas vanaf februari tot maart. Zaai de zaden oppervlakkig en bedek met een dun laagje zaaigrond. Bedek de tray met een deksel en houd de zaden vochtig. Houd de temperatuur zo gelijkmatig mogelijk en laat vooral de temperatuur 's nachts niet dalen. Houd goed vochtig en warm. Verwijder het deksel zodra de zaailingen opkomen. Verplant de zaailingen in aparte potjes, zodra zij groot genoeg zijn om te hanteren. Hard de zaailingen vanaf begin mei af door ze ongeveer 10 - 14 dagen overdag buiten in de zon te zetten. Na deze periode kunnen de jonge planten buiten in de vollegrond worden gezet op een zonnige plaats met een beetje schaduw in voedingsrijke- en goed waterdoorlatende grond.

Zaai buiten vanaf eind mei tot juli in de vollegrond op een zaaibed. Druk de zaden voorzichtig aan en bedek met een dun laagje zaaigrond. Houd goed vochtig en onkruidvrij. Dun de zaailingen, zodra zij groot genoeg zijn om te hanteren, uit op 30 cm. Vanaf september kunnen de planten op hun definitieve plaats worden gezet. Zorg voor een zonnige plaats met een beetje schaduw in voedingsrijke- en goed waterdoorlatende grond.. Deze planten bloeien in het jaar na zaaien. Lupine kan gevoelig zijn voor meeldauw. Deze plant trekt vlinders en bijen aan. Lupine is giftig.

Eigenschappen

Hoogte
1 cm