Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Sneeuwklokje ‘Sam Arnott’

Galanthus nivalis ‘Sam Arnott’

Foto: Sneeuwklokje ‘Sam Arnott’

Foto: Sneeuwklokje ‘Sam Arnott’

Sneeuwklok 'Sam Arnott' is een mooie Galanthus met witte bloempjes die versierd zijn met een opvallende groene ''V'' aan de rand. Geeft een heerlijke, sterke honing geur af. 
Sneeuwklok 'Sam Arnott' bloeit iets later dan de meeste sneeuwklokjes. Deze Galanthus vormt een prachtige toevoeging aan bosachtige tuinen, rotstuinen en borders. Aan het einde van de winter tot het begin van de lente, staan deze sierlijke bloemen op rechtopstaande stengels, fier boven het smalle, groen-grijze gebladerte. Schoon en vigoureus; dit kleine bolgewas is een van de eerste en wondermooiste voorjaarsbloeiers, die meerdere weken kleur en schoonheid aan de tuin geeft. Galanthus 'Sam Arnott' zal zich naar tevredenheid vermeerderen om grote kolonies te vormen en zijn grootte en sterke honinggeur maakt deze sneeuwklok ook een zeer geschikte snijbloem. Gemakkelijk om te groeien in gemiddeld goede grond, in de volle zon tot halfschaduw, komt deze het best tot zijn recht in meanderende groepen onder grote bladverliezende bomen of nabij looppaden, waar ze gemakkelijk bewonderd kunnen worden.

  • Kleur :    Wit
  • Bloeimaand(en) :    Februari, Maart (Begin)
  • Planttijd  :      Herfst, Winter
  • Groeihoogte  :    10 cm
  • Bijzonderheden  :    RHS-award, Geurende, Verwildering, Vraat resistent 
  • Plant Positie  :    Volle zon, Half schaduw
  • Bodem soort  :    Vochtig, Goed gedraineerd, Zure, Neutraal, Alcalin
  • Kouderesistentie  :    Winterhard

Aanbevolen in combinatie met helleborus niger/orientalis/xhybridus, crocus, cyclamen, scilla, chionodoxa, erythronium, anemone blanda, iris reticulata, leucojum, eranthis hyemalis, narcissi, lonicera fragrantissima, edgeworthia chrysantha, viburnum x bodnantense 'Dawn', hamamelis, cornus mas, asarum europeaum, heuchera, trillum, ophiopogon planiscapus 'Nigriscens', varens, hosta, hakonechloa macra 'aureola', paeonia, baptisia, papaver orientalis, colchicum.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 20 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend