Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Dahlia 'Toto'

Omschrijving:
Anemoon bloemige dahlia.
Kenmerkend zijn de prononcerende pijpvormige bloembladen in het hart van de bloem.
Deze dahlia soort behoort tot de enkelbloemige dahlia's.
Dahlia's die tot deze groep behoren hebben één enkele kring van bloemblaadjes. Deze kunnen elkaar overlappen. Ze zijn gegroepeerd rond een groot open hart.

Snijbloem - Bijzonder rijkbloeiend.
Deze varieteit bereikt een hoogte van 30/40cm
Bloemgrootte: ± 10 cm.
Bloei: juli / nov

Plantvoorschriften :
Zon / halfschaduw.
Gedijen goed in goed doorlatende vruchtbare grond met een ph van 7 . Ze hebben veel voedsel nodig , werk daarom veel mest/compost door de plantgrond en voeg beendermeel toe 125gr/m². Planten in blad kunnen na de vorst geplant worden en zijn krachtiger dan knollen. Knollen kan je planten tot zes weken voor de laatste vorst. Kies een open, beschutte plek met niet te veel schaduw. Maak een plantgat van 10/15cm diep en leg de knol onderin , zet vlak naast de knol een stok om de plant later op te binden. Na ongeveer zes weken komt de scheut boven de grond.

Verzorging:
Toppen van jonge scheuten kan om de planten bossiger te laten groeien.
Mesten : geef vier tot zes weken na het planten een meststof met veel stikstof en kalium , ofwel in korrels eenmalig , ofwel wekelijks met vloeibare wortel of bladmest. Als de knoppen uitkomen wordt extra kalium gegeven voor sterkere stengels. In droge periodes regelmatig water geven .
Op het eind van de zomer of herfst als de bladeren verkleuren moeten de teruggesnoeid worden . Graaf wat later de knollen uit en maak ze schoon. Verwijder de kleine wortels en behandel met een schimmelwerend middel. Leg ze daarna droog enkele weken onderste boven tot er geen vocht meer in de stengels zit . .Laat Dahlia’s overwinteren op koele, niet te koude luchtige vorstvrije plaats (rond de 10°C) in kist met droge turf, dek ze af met stro, krantenpapier of plastiekdoek. Bewaar de dahliaknollen zeker niet in een warme ruimte, daar zouden de gave knollen verschrompelen en waardeloos worden.
Controleer geregeld op meeldauw en rotten . Als dat gebeurd snij je de aangetaste delen weg en behandel je de snijvlakken met zwavel.
Vermeerderen doe je door de knollen in de lente te delen

Ziekten :
bladluizen-trips-rode spin-oorwormen

Eigenschappen

Variëteit van
Dahlia (algemeen) (Dahlia species)
Hoogte
30 - 40 cm
Kleur
  •   
  •   
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend