MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Roos (algemeen)

Foto: Roos (algemeen)
Foto: Roos (algemeen)
Foto: Roos (algemeen)

Rozen zijn over het algemeen niet moeilijk te verzorgen, maar kunnen afhankelijk van het ras vatbaar zijn voor aantastingen. Belangrijk is dat het planten in het voor- of najaar gebeurt, tussen november en maart, maar niet tijdens vorst. De grond waarop rozen staan dient goed doorlatend te zijn om te voorkomen dat de planten in te veel water komen te staan. Met name in de winter leidt dit tot ongewenste resultaten.

Andere vereisten zijn een zeer lichte plek (7 uur zonlicht per dag) en genoeg beschutting tegen de wind. Meestal zijn wilde rozen iets minder veeleisend dan hun gecultiveerde tegenhangers. Een vruchtbare grond werkt positief, zo mogelijk lichte kleigrond. Rozen zijn erg gevoelig voor droge grond. Daarom moet er tijdens de groeiperiode bij droogte tijdig water gegeven worden.

Rozen tot 1/2 juli maandelijks bijmesten met rozenmest of meststof met een hoog kaligehalte.

Uitgebloeide rozen verwijderen. Als alle bloemen van de tros uitgebloeid zijn, de tros terugknippen tot een lager gelegen vijftallig blad dat naar buiten gericht is. In het oksel daarvan bevindt zich een knop voor een nieuwe scheut en die du weer nieuwe bloei zal geven.

Eigenschappen

Hoogte
40 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal, Zuur
Vochtigheid
Droog, Normaal, Nat
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend

 

Bekijk alle variƫteiten

281 varieteiten van deze plant