MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Droogboon 'Mocca with Cherry'

Foto: Droogboon 'Mocca with Cherry'

Groeit in 1 tuin

Latijnse naam
Phaseolus vulgaris 'Mocca with Cherry'
Andere benamingen
Droogwinners, Bulgaarse Rodopen
Hoogte
1 cm

Algemene omschrijving

Zaaien: mei-juni aan de voet van stokken of andere klimmogelijkheid (2 m). Voorzaaien in potten mag ook. 5 zaden per stok. Bonen houden van warmte, zaai niet te vroeg en niet met veel regen op komst. Tip voor het opslaan van droge bonen: om uitkomen van eventuele eitjes van de bonenvlieg te voorkomen plaatst u de goed gedroogde bonen 24 uur in de vriezer.

Droogbonen worden op verschillende manieren geoogst. Sommige rassen zijn met gehele peul ook eetbaar, anderen kunnen alleen vers of (gerijpt) droog gegeten worden. Tip voor het opslaan van droge bonen: om uitkomen van eventuele eitjes van de bonenvlieg te voorkomen plaatst u de goed gedroogde bonen 24 uur in de vriezer.

Dit zeldzame, bijzonder gekleurde boontje kent zijn oorsprong in Zuid-Oost-Europa (onze vindplaats: Rodopen in Bulgarije). Als jonge boon is het een lekkere sperzieboon, uitgerijpt oogst je de prachtige boontjes: wit met een moccakleurig veld en daarin kersrode streepjes… Daarom hebben wij deze naam eraan gegeven. Alleen de kleur al brengt je op culinaire ideëen! Een vrij laat rijpende stokboon: klimmend dus. Uiteindelijk komt deze boon uit Amerika, de gelijkenis met de eveneens late ‘Papa de Rola’ of ‘Dove's Breast’ is treffend. ‘Indian Shield Figure’ of ‘Hidatsa Shield Figure’ is iets afwijkend van kleur en w.s. vroeger oogstbaar.

bron: https://www.vreeken.nl/045310-droogbonen-stok-mocca-with-cherry-bulgaarse-rodopen

Berichten over deze plant