MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Aardbei 'Grandian F1'

Groeit in 15 tuinen

Latijnse naam
Fragaria x ananassa 'Grandian F1'
Winterhard
Ja
Licht
Zon

Algemene omschrijving

Aardbei Grandian F1 geeft een grote opbrengst van heerlijk zoete, grote aardbeien. Deze aardbei komt oorspronkelijk uit Amerika, maar deze aantrekkelijke plant met zijn eetbare vruchten groeit tegenwoordig ook in Nederland en in andere delen van Europa. De planten zijn doordragend dus zij geven elk jaar opnieuw weer heerlijke vruchten. Het is wel verstanding om de planten van deze aardbei om de 3 tot 4 jaar te vervangen door nieuwe planten. Ze kunnen ook in grote bloempotten worden gekweekt. Hierdoor kunnen ook mensen met beperkte ruimte zelf heerlijke aardbeien Grandian F1 kweken. 
De aardbeien kunnen in het 2e jaar na zaaien en in de daarop volgende jaren worden geoogst. Ze bevatten veel vitamines en mineralen. Het bevat o.a. vitamine B1, B2, B6, K, C en foliumzuur. Qua mineralen: calcium, fosfor, magnesium, koper, ijzer en zink. Dan ook nog weinig calorieën. 
De aardbeien Grandian F1 smaken heerlijk in desserts, met yoghurt als ontbijt of toetje, in een fruitsalade, in jam, in siroop, op een beschuitje en als vulling in een zelfgemaakte taart, vlaai of cake. Ze zijn ook een zeer gezond tussendoortje. Ook diverse vogels eten de aardbei! Oogsten van het begin van de zomer tot het begin van de herfst. Het is een winterharde meerjarige plant.