MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Aardbei 'Grandian F1'

Aardbei Grandian F1 geeft een grote opbrengst van heerlijk zoete, grote aardbeien. Deze aardbei komt oorspronkelijk uit Amerika, maar deze aantrekkelijke plant met zijn eetbare vruchten groeit tegenwoordig ook in Nederland en in andere delen van Europa. De planten zijn doordragend dus zij geven elk jaar opnieuw weer heerlijke vruchten. Het is wel verstanding om de planten van deze aardbei om de 3 tot 4 jaar te vervangen door nieuwe planten. Ze kunnen ook in grote bloempotten worden gekweekt. Hierdoor kunnen ook mensen met beperkte ruimte zelf heerlijke aardbeien Grandian F1 kweken. 
De aardbeien kunnen in het 2e jaar na zaaien en in de daarop volgende jaren worden geoogst. Ze bevatten veel vitamines en mineralen. Het bevat o.a. vitamine B1, B2, B6, K, C en foliumzuur. Qua mineralen: calcium, fosfor, magnesium, koper, ijzer en zink. Dan ook nog weinig calorieën. 
De aardbeien Grandian F1 smaken heerlijk in desserts, met yoghurt als ontbijt of toetje, in een fruitsalade, in jam, in siroop, op een beschuitje en als vulling in een zelfgemaakte taart, vlaai of cake. Ze zijn ook een zeer gezond tussendoortje. Ook diverse vogels eten de aardbei! Oogsten van het begin van de zomer tot het begin van de herfst. Het is een winterharde meerjarige plant.

Eigenschappen

Winterhard
Ja
Licht
Zon