Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Zilverkaars 'Hillside Black Beauty'

Actaea simplex 'Hillside Black Beauty'  • 

Foto: Zilverkaars 'Hillside Black Beauty'

De hele zomer lang is simplex 'Hillside Black Beauty' (Baneberry) een prachtige vaste plant met donker roodachtig-paars, fijn verdeeld blad, versterkt door sierlijk gebogen stokken van geurende, lichtroze bloemen in de late zomer en herfst. Hun sterke geur doet denken aan zomerbloemige flox en rijpe paarse druiven. De bloemen zijn verpakt in pluizige punten langs paarse zwaaiende stengels. 'Hillside Black Beauty' biedt maandenlang interesse en het gebladerte verdwijnt niet naarmate het seizoen vordert. Plant het met een groep witte kandelabers uit de primula en het zal je de adem benemen. Een statige plant en een fantastische schaduwplanten.

  •     Winnaar van de prestigieuze Award of Garden Merit van de Royal Horticultural Society
  •     Wordt typisch 4-5 ft. Lang (120-150 cm) en 6 ft breed (180 cm). Planten zullen ongeveer 3 jaar nodig hebben om zich te ontwikkelen tot een volwassen klomp.
  •     Gedijt in gemiddeld vochtig, goed gedraineerde bodems in de halfschaduw tot volle schaduw. Vochtige, matig vruchtbare grond, verrijkt met organisch materiaal heeft de voorkeur. Laat de grond niet uitdrogen of het gebladerte zal lijden. Zorg voor een beschutte locatie tegen harde wind. De bloemtorens hebben de neiging om te buigen in de richting van fel licht wanneer ze in aanzienlijke mate worden gekweekt.
  •     Probleemloos en gemakkelijk te onderhouden, Baneberry is een welkome aanvulling op bedden, borders, bossen, cottage gardens.
  •     Trekt vogels aan en vlinders en herten negeren het!
  •     Snoeien na de bloei of vruchtzetting. Vermeerderen door zaad, gezaaid in potten in een koude kas in de herfst of door deling in het vroege voorjaar

Eigenschappen

Deze plant heeft nog geen eigenschappen