Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Klaverzuring

Oxalis articulata subsp. rubra  • 

Foto: Klaverzuring

Wordt ook aangeboden als Oxalis rubra. Oxalis articulata subsp. rubra is een stengelloze plant met een knolvormige wortelstok afkomstig uit tropisch Z-Amerika. Vormt aantrekkelijke matgroene blaadjes. De blaadjes zijn eetbaar en smaken fris citroenachtig.
Bloeit rijkelijk en lang met paarsroze bloempjes, donkerder in het centrum. Ze openen zich wanneer de zon gaat schijnen en sluiten zich in het donker.

Verlangt veel licht maar wel opletten in de zomer voor de middagzon. De plant heeft minder neiging tot woekeren dan de andere soorten.

Klaverzuring is een groot geslacht waarvan vrijwel alle soorten drietallig klaverachtig blad hebben. Klaverzuring heeft knolvormige wortels waaruit nieuwe planten zijn te kweken. Er zijn winterharde en niet winterharde soorten Klaverzuring, zie de informatie bij elke soort. De niet winterharde soorten zijn bijzonder leuk voor in een pot op het terras. Bijvoorbeeld Geluksklaver (Oxalis), die naast mooie bloemen ook nog fraai blad heeft. Zet de pot dan 's winters binnen. Voor gebruik in de tuin plant u Klaverzuring op een plek in de halfschaduw in een humeuze grond met een normale vochtigheid. Daar kan Klaverzuring mooie matten vormen.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 20 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Matig
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend