MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Kokardebloem 'Kobold'

Omschrijving :
Deze kokardebloem wordt circa 40-60 cm hoog en de bloemen zijn geschikt als snijbloem. Bossig, snelgroeiend.Winterhard.
Deze prairieplant heeft aromatich, grijsachtig, donzig blad, soms flauw gelobd of diep ingesneden.
De decoratieve opvallende bloemen zijn  felrood / geel getipt en bloeien massaal van begin zomer tot herfst. Juli / sept.
De plant bloeit zo uitbundig dat hij afsterft indien je niet geregeld de bloemen knipt. Zeer sterke tuinplant. Verdraagt hitte, kou, droogte,arde wind.  Vaak kort levend, vooral in vochtige omstandigheden. Ze sterven meestal af na 2-3 jaar
Verwilderd vaak door uitzaaien.

Plantvoorschriften :
Groeid normaal langs bosranden en open plekken in het bos. liefst volle zon. Zowel droge als vochtige grond liefst licht humusrijk maar mag ook redelijk schraal zijn.
Goed voor perken. Plantafstand 30cm

Verzorging:
Kan ondersteuning nodig hebben.
Knip de uitgebloeide stengels in de nazomer, eind augustus,  terug tot tegen de grond, ze lopen dan voor de winter terug uit, zodat ze zich voor het invallen van de winter kunnen herstellen. Het is dan wel aan te raden om af te dekken in de winter
Knip in maart april alle uitlopers bij de grond af. De jonge scheuten, die hierna uitgroeien zijn gemakkelijk te stekken. Ze bewortelen binnen de maand en kunnen hierna worden uitgeplant.
Gaillardia is ook te vermeerderen door wortelstek. Wortelstek kan vanaf het begin van het voorjaar tot de herfst worden gemaakt.

Zaaien: (eenvoudig)
Maart-april of juli-september in potjes of zaaibakje zaaien. Eind april-begin mei of juli-september ter plekke. Lichtkiemer, zaden dun bedekken. Bij gecontroleerd zaaien, na ontkiemen koeler zetten; kiemplantjes groeien bij 10°C- 16°C. Uitplanten in oktober op de plek van bestemming.  Vroege zaaisels bloeien in het najaar.

Eigenschappen

Hoogte
40 - 60 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend