MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Dwergnaaldgras
Latijnse naam
Eleocharis parvula

Algemene omschrijving

Dwergnaaldgras is een lage grasachtige plant die een unieke verschijning in het aquarium is. Het kan worden gebruikt om hele ¨grasvelden¨ te maken of plaats het bij en tussen stenen of hout. Dit geeft een speels effect.

De Eleocharis parvula wordt gebruikt door aquascapers om een zacht en natuurlijk gevoel over te brengen. De Eleocharis parvula word ongeveer 6 cm. en is daardoor ook zeer geschikt voor de wat kleinere aquaria.

Dwergnaaldgras is onder de juiste omstandigheden een makkelijk plant om te houden. Wel dienen voor het planten in het aquarium de sprieten kort te worden afgeknipt tot een 2 à 3 centimeter. Spoedig groeien er nieuwe lange sprieten. Als dit niet gedaan wordt dan zullen de sprieten bruin worden, wat natuurlijk niet wenselijk is.

Om de plant te snoeien, kan het gewoon worden kortgeknipt. Het is aan te raden om dit regelmatig te doen, dit stimuleert nieuwe groei en houdt de plant mooi groen en fris.

Door de plant veel verlichting, een flinke dosis CO2 en een compleet spectrum aan voedingstoffen te geven, zal deze goed gedijen in het aquarium. Aan de watersamenstelling stelt te plant niet veel eisen.