MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Alpenaster 'Albus'

Groeit in 78 tuinen

Latijnse naam
Aster alpinus 'Albus'
Hoogte
30 - 50 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Kalkrijk
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend
Planten tags

Algemene omschrijving

Omschrijving:
Omdat de meeste asters uitbundig bloeien in de zomer tot in de late herfst zijn het gegeerde planten voor de border.
Het is een lage, compacte polvormende maar slechts kortlevende voorjaarsaster met gaafrandige, lancetvormige, middengroene bladeren. Deze voorjaarsbloeier bloeit van mei tot juni rijkelijk met witte margrietachtige bloemen met een geel hartje. Hij houdt van een zonnige standplaats of lichte schaduw en een vruchtbare, goed doorlaatbare, ietwat vochtige grond. Hij is zeer goed winterhard, lokt tal van vlinders, bijen en insecten, is redelijk luchtverontreiniging tolerant. Helaas is hij, alhoewel minder dan vele anderen, ook ziektegevoelig en kan hij geplaagd worden door meeldauw, of belaagd worden door bladluizen en slakken.
h 25/50cm /  br 30cm. Niet wintergroen
Plantvoorschriften:
Asters houden van een standplaats in volle zon tot halfschaduw en een goed doorlatende bodem die wel voldoende vochtig blijft tijdens het groeiseizoen. Ze zijn verder niet al te kieskeurig wat de PH van de bodem betreft , al geniet een kalkrijke grond wel de voorkeur.
Verzorging:
Spaarzaam mesten.
Na de bloei stevig terugsnoeien, vermeerderen kan je door scheuren in de winter of stekken in de lente.
Scheur de planten ten minste elk jaar voordat de bloei terugloopt en het binnenste van de pol te zwak wordt. Plaats de buitenkanten terug.
Ziekten:
Gevoelig voor meeldauw in warme zomers met regenachtig weer, het kan interessant zijn om je planten preventief te behandelen vb. met EM ( effectieve micro-organismen) , steeds water onderaan de plant te geven ( niet sproeien op de bladeren)

Berichten over deze plant