MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Blauwe Look

Allium caeruleum  • 

Foto: Blauwe Look

Foto: Blauwe Look
Foto: Blauwe Look
Foto: Blauwe Look

De bijnaam ‘blauwe look’ laat weinig te raden over. Deze Allium caeruleum staat bekend om haar bijzonder heldere blauwe kleur. De kogelronde sierui komt optimaal tot uiting in groepjes in de border. Maar ook op terras of balkon laat ze een onuitwisbare indruk achter!

Je kunt de allium het beste in het najaar buiten planten. De bloem komt tussen april en juli tot bloei. Bovendien gaat de Allium jaar na jaar lekker verwilderen!

Allium caeruleum heeft kogelvormige bloeiwijzen, zo'n 4 cm in doorsnede. De stervormige bloempjes zijn zuiverblauw, een prachtige tint die niet veel voorkomt bij bloemen. Het is een vroege zomerbloeier. De bloemen kleuren vanaf eind mei en blijven zeker tot in juli mooi. Deze allium wordt ook wel allium azureum genoemd. Dankzij de lange bloemstelen is deze allium ook erg leuk om als snijbloem te gebruiken.

Ook na de bloei is Allium nog decoratief. Het bijzondere van de wat grotere sieruien is hun lange houdbaarheid als snijbloem. Pluk de stelen als de knopjes bijna opengaan, en u zult er lang plezier van hebben. Na de bloei kunt u de stelen drogen. Hang ze op de kop in een goed geventileerde ruimte.

Eigenschappen

Hoogte
1 cm
Kleur
Winterhard
Neen
PH
Kalkrijk, Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend, Bladverliezend