Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Passievrucht 'Purple Giant'

Passiflora edulis f. edulis 'Purple Giant'  • 

Foto: Passievrucht 'Purple Giant'

Passievruchten hebben een unieke, prettige smaak: zoet en iets bitter. De meest succesvolle en lekkere vruchten groeien aan deze soort (Passiflora edulis).
Kweek ze in een kas, die je net vorstvrij kan houden of in een grote pot, die je vorstvrij kan zetten. Ze kunnen niet tegen nachtvorst, maar staan ‘s winters wel graag koel en licht. De fraaie, wit met paarse bloemen zijn zelfbestuivend, dus de vruchtzetting lukt vaak goed!

Passiflora edulis, ook wel passievrucht genoemd, is een wintergroene klimplant, met een smal opgaande vorm en diepingesneden, glanzende, fijngetande, frisgroene bladeren.
Deze passiebloem bloeit van juli tot oktober, met geurende, zelfbestuivende witte bloemen, met paarsgestreepte filamenten in het centrum. Later, in de herfst, gevolgd door eetbare, eironde, paarszwarte vruchten.
Passiflora edulis houdt van een beschutte standplaats in volle zon of halfschaduw, liefst zuidelijk of westelijk georiënteerd.
Deze plant prefereert een licht vochtige, goed doorlaatbare bodem, is ph flexibel, zeewind- en luchtvervuiling tolerant, lokt bijen en vlinders en produceert smakelijke, aromatische vruchten.
Passiflora edulis is echter niet winterhard en zal bij voorkeur als kuipplant gekweekt te worden, of in de serre.

  • Standplaats: zon / half zon - half schaduw
  • Bloeitijd: juni - oktober
  • Oogsttijd: september - oktober
  • Hoogte: 2 m

Eigenschappen

Hoogte
400 - 500 cm
Kleur
  •   
  •   
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Vochtig
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend