MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Aardbei 'Furore'

Groeit in 8 tuinen

Latijnse naam
Fragaria x ananassa 'Furore'
Hoogte
1 - 30 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend

Algemene omschrijving

  •     Zeer productieve doordrager
  •     Uitstekende smaak
  •     Heldere en glanzende vrucht
  •     Sterk tegen meeldauw en vruchtrot
  •     Weerbaar tegen wortelziektes

Het ras :  Furore is een doordragend ras met uitstekende vruchteigenschappen. De kwaliteit en opbrengst van Furore zijn zeer goed en het ras kan ingezet worden voor vele teeltmogelijkheden. Furore is een snelle groeier waardoor het ras vroeg in productie komt. De vruchten zijn lang-kegelvormig en hebben een helder rode kleur; die net als de glans, ook tijdens bewaring behouden blijft.

De teelt :  Furore groeit makkelijk, zowel losse als plug-of tray planten. Op substraat groeit Furore sterk en zal de plantdichtheid niet te hoog moeten zijn. Het bijzondere van Furore is de snelle opbouw van nieuwe rhizomen. Het ras komt daardoor zeer snel in productie van nieuw gevormde bloemen. Deze plantopbouw maakt het mogelijk van een lichte plant toch veel kilo’s te realiseren.

Het planttype en het plantmoment hebben een grote invloed op de oogstperiode. Voor grondteelten met lichte frigo planten (maart/april geplant) worden de winterbloemen verwijderd om z.s.m. een plant op te bouwen voor een oogst vanaf juli, met nieuw aangelegde bloemen. Herfstplanting met plug-planten in de grondteelt kunnen al in mei – juni een volle oogst realiseren. Kenmerkend na de voorjaarsoogst is een klein dal van ca. 2 weken waarna de productie in juli weer snel op gang komt. Met tray planten realiseert men ook een grote vroege productie.

Hanteer gedurende periodes van hoge productiviteit een voldoende hoog voedingsniveau om de vruchtstevigheid te waarborgen.

Oogst :  De vruchten van Furore zijn helder en glanzend en behouden de frisse kleur bij bewaring. Ook gedurende hete periodes blijft de zetting prima en worden de vruchten niet ‘zaderig’.