MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Struikveronica 'Addenda Classica'

Hebe 'Addenda Classica'

Foto: Struikveronica 'Addenda Classica'

De Hebe 'Classica' kenmerkt zich door haar bonte blad en de blauwe of roze pluimen. De bontkleurige bladeren geven samen met de rijke bloei lang sierwaarde aan je tuin of terras.

De Hebe (Addenda), ook wel struikveronica genoemd, is een groenblijvende struik die tot ver in het najaar prachtig bloeit. Vlinders en bijen zijn dol op Hebe, vanwege haar nectarrijke bloempluimen. De Hebe blijft lang bloeien en is daardoor ook in het najaar een kleurrijke blikvanger op het terras in een mooie pot of als sierstuk in de tuin of border. De Hebe is er in vele soorten, maten en kleuren, dus er is er altijd wel één die bij u en uw tuin past!

Naast dat de Hebe er tijdens haar bloeiperiode aantrekkelijk uitziet, is de plant ook erg handig in borders met vele regenbuien. De struik kan namelijk gemakkelijk veel water opslurpen. Daarnaast is de struikveronica ook geschikt om in tuinen en balkons te plaatsen aan de kust, de plant kan de zilte lucht namelijk goed verdragen.

De Hebe (Addenda) vraagt weinig verzorging. Met de volgende tips blijft ze in optimale conditie.

  •     Standplaats: Hebe houdt van een plek in direct zonlicht of halfschaduw.
  •     Water geven: Hoe warmer het is, des te meer water de Hebe nodig heeft. Geef gerust 2 tot 3 keer per week water als het warm is.
  •     Bloemen:Als je de uitgebloeide bloemen weghaalt, zal de Hebe rijkelijk blijven bloeien tot de eerste vorst. Hierdoor kan ze namelijk al haar energie in het vormen van nieuwe bloemen steken.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 50 cm
Kleur
Winterhard
Neen
PH
Kalkrijk
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend