MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Afrikaanse Lelie 'Summer Love White'

Foto: Afrikaanse Lelie 'Summer Love White'

Groeit in 11 tuinen

Latijnse naam
Agapanthus 'Summer Love White'
Hoogte
50 - 60 cm
Kleur
Winterhard
Matig
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend

Algemene omschrijving

Agapanthus® Summer Love™ is in tegenstelling tot andere rassen van de Agapanthus, erg compact en heeft korte, stevige stelen. De plant is zeer populair, hij bloeit van mei tot en met oktober met aantrekkelijke blauwe bloemen. In het voorjaar kan de plant naar buiten wanneer de vorst niet kouder is dan -5 graden. Temperaturen kouder dan -5°C kunnen fataal zijn voor de plant.

De Agapanthus is een echte zonaanbidder en bijzonder geschikt als kuipplant voor op het terras of balkon. Agapanthus® Summer Love™ is een groenblijvende Agapanthus die de hele zomer door bloeit.
Uitgebloeide bloemen wegknippen is belangrijk zodat de plant nieuwe bloemen gaat geven. De Agapanthus® Summer Love™ bloeit tot aan de eerste vorst.

  •         De Agapanthus staat graag zonnig en beschut in een mengsel van potgrond en zand.
  •         Plaats de Agapanthus in een ruime pot met een drainagegat.
  •         Zorg zeker in het groeiseizoen altijd voor een iets vochtige kluit.
  •         Elke maand een beetje plantenvoeding helpt de groei en bloei.
  •         De Agapanthus is niet helemaal winterhard en overwintert als het kouder wordt dan een paar graden onder nul het best in een koele schuur of kelder.

De Agapanthus is een groenblijvende plant en bloeit de hele zomer. De plant houdt van zon en is niet volledig winterhard. De agapanthus is dan ook vooral geschikt als kuipplant. De plant maakt veel wortels. Zet de plant daarom altijd in een ruime pot, zorg voor goede drainage en let erop dat er voldoende ruimte tot de rand is. Als de wortels groeien zullen ze de plant omhoog duwen.
De plant houdt niet van 'natte voeten', maar in het groeiseizoen wel van een iets vochtige kluit. Geef daarom liever regelmatig kleinere hoeveelheden water dan in een keer veel. Na het groeiseizoen mag de potgrond tussen de gietbeurten gerust eens uitdrogen.Geef tijdens de bloei plantenvoeding, dit komt de bloei ten goede.

Knip de uitgebloeide bloemen weg, zodat de plant nieuwe bloemen gaat geven. De Agapanthus zal bloeien tot aan de eerste vorst. De Agapanthus is niet helemaal winterhard en overwintert als het kouder dan een paar graden (5) onder nul wordt het best in een koele schuur of kelder. Stop na oktober met watergeven.  Als in het voorjaar de kou afneemt, kunnen de planten weer naar buiten.