MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Blaasspirea 'Diabolo' +

Groeit in 311 tuinen

Latijnse naam
Physocarpus opulifolius 'Diabolo'
Andere benamingen
Blaasspirea, sneeuwbalspirea
Hoogte
250 - 350 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw, Schaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

De Physocarpus heeft een bossige groeiwijze en zal ongeveer 250cm breed en 300cm hoog worden. Physocarpus is, mits niet te droog, tevreden met iedere normale tuingrond en is volkomen winterhard in het Nederlandse klimaat. Alleen op te kalkrijke grondsoorten zal de Physocarpus het niet erg naar zijn zin hebben. Deze makkelijke heester kan je in de zon, halfschaduw of schaduw planten wat je lang niet met iedere heester hoeft te proberen. Alleen bij hele hete zomers kan het blad van de Physocarpus verbranden maar zal zich altijd weer herstellen.

Physocarpus bloeit vanaf half mei tot en met augustus met kleine komvormige bloemetjes die in dichte schermen zitten. De bloemen zijn wit met een geel hart en hebben opvallend lange meeldraden. Na de bloei verschijnen er rode vruchtjes die tot ver in het najaar blijven hangen.

De Physocarpus opulifolius ‘Diabolo' is erg mooi, met witte bloemen die prachtig afsteken tegen het diep roodbruine blad. Groeit heel snel. 

Na het snoeien kan houtvorming ontstaan. Het is wenselijk dit 'oude hout' pas in de lente weg te snoeien om nieuw groei te bevorderen.

Berichten over deze plant