MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Tandzaad 'Taka Tuka White and Yellow'

Bidens ferulifolia 'Taka Tuka White and Yellow'

Foto: Tandzaad 'Taka Tuka White and Yellow'

Grote bloemen in geel en wit. Bloemblaadjes met wittig uiteinde en gele binnenkant een cirkel vormend. Varenachtige bladeren. Robuste plant, die goed vertakt.

Gemiddeld sterke groei. Geschikt voor kuip en als hangplant. Wordt als eenjarige aangeboden, maar zou temperaturen tot -5 °C aankunnen.

Een hele bijzondere blikvanger is deze nieuwe soort bidens Taka Tuka®'! Grote tweekleurige bloemen, waarvan de crème-witte puntjes harmonisch afsteken tegen het ronde gouden hart, vallen direct op. Bijzonder decoratief is de stervormige bloei van de bidens Taka Tuka®' (Bidens ferulifolia) door het donkergroene blad. Een vrollijke lichtpunt voor het balkon, terras en de tuin. De planten vertakken mooi en de hele zomer lang ontstaan nieuwe bloemen. Met de licht hangende takken zijn ze ideaal om bloembakken, potten of hanging baskets te beplanten.

De bloeiperiode van de bidens Taka Tuka®' (tandzaad) is van april tot september. Ze geeft de voorkeur aan een doorlatende en voedingsrijke bodem. De onderhoudsvriendelijke tuin- en balkonplant heeft een groeihoogte van ca. 40 cm en houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Bemest de plant 1x per maand en verwijder de uitgebloeide bloemen, dan blijft de kleurenpracht en de bloemenzee de hele zomer lang bestaan!

Eigenschappen

Hoogte
30 - 40 cm
Kleur
  •   
  •   
Winterhard
Matig
Vochtigheid
Nat
Licht
Zon