MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Japanse Esdoorn 'Beni-Shichi-Henge'

Acer palmatum 'Beni-Shichi-Henge'

Foto: Japanse Esdoorn 'Beni-Shichi-Henge'

De Acer palmatum ‘Beni-shichi-henge’ is één van de meer dan 200 varianten van de Acer palmatum. Het enige verschil met de gewone Acer palmatum is dat het blad niet gewoon groen, maar groen met een lichroze randje is. Verder gedraagt de plant zich identiek aan de gewone Acer palmatum.
De Acer palmatum ‘Beni-shichi-henge’ is een bladverliezende heester.
De plant kan een hoogte van meer dan 5 meter bereiken, maar door de zeer langzame groei zal dit in de praktijk nooit voorkomen. 2 meter zal ongeveer het maximum zijn. Het blad is zeer diep ingesneden.
Een belangrijk kenmerk van alle Acer palmatum variëteiten is dat het tijdens de herfst prachtig verkleurt naar oranje en rode tinten. Omstreeks april verschijnen er trossen kleine, roodachtig paarse bloemen. Deze bloemetjes zijn echter zeer onopvallend.
De plant is goed winterhard en overleeft de winters dus probleemloos. Bij vorst of koude wind in het voorjaar kunnen de nieuwe blaadjes doodgaan, maar doorgaans vormen zich binnen een aantal weken weer nieuwe blaadjes.
De Acer palmatum ‘Beni-shichi-henge’ doet het het beste in op een beschutte plek in de zon of halfschaduw in een voedselrijke grondlaag.
De Acer palmatum ‘Beni-shichi-henge’ vereist weinig verzorging. Let er wel op dat u bij het aanplanten turf aan de wortels toevoegt.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 200 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend